Saturday, July 4, 2009

Mabuk Tak Hensem,Tapi Bijak


Mogan(bukan nama dia pun),selalu jumpa aku kalau dia nampak aku kerja petang tu.Paling kurang satu dua cerita mesti ada,kadang-kadang cerita peribadi,diskriminasi orang macam dia ,dan cerita yang tak masuk akal untuk aku.Bahasa dia diselang- seli dengan english.

Susah aku nak terjemah cerita dia.Entah kenapa seronok sangat bercerita untuk aku.Mungkin bagi dia,aku seorang pendengar setia.

Bila duit jaga parking banyak,mabuk dia bukan main lagi,cerita bertambah rancak,bertambah aku tak faham.Menyanyi lagu Deep Purple tak sedap langsung,.Cuma dia pengulas politik yang hebat juga.Ada idea dan sangat progresif orangnya.

Orang anggap kami kawan baik.Tak pun,aku cuma dengar dia cakap dan dia jarang nak dengar aku cakap.Kalau dia bukan jenis pemabuk,entah sekarang dia seorang cikgu aku rasa.

6 comments:

faiq said...

bgs la ko..
berkwn biar ngan sumer org..
hehehe

Combat said...

aku cube.tapi die minum tuak la...kalo champagne sedap la jugak bau dia.haha..

mr.peace said...

kwn jgn memilih, even die sape pon tapi amik yg baik je... selagi kita x knal org 2 selagi 2 never judge a book by its cover...


pasni mula r kate aku merepek..he3...

Combat said...

haha..skrng ni byk je buku luar cantik tp dlm mcm hampeh.aku tak pilih..
aku tak ckp merepek pun,km yg ckp.

BAJU.... said...

bl mau update da....

BAJU.... said...

bila mau update da....